Kuvaus

Algarrobo on pieni, noin 6400 asukkaan maurilaisvaikutteinen kaupunki Málagan provinssissa Andalucíassa. Se sijaitsee 32 kilometrin päässä Málagasta ja siihen kuluu Algarrobon kylän lisäksi Algarrobo Costa, Mezquitilla ja Trayamar. Algarrobon kylä on asutuksen pääkeskus ja se sijaitsee 3,5 km matkan päässä rannikolta.

Historia ja nähtävyydet
Algarrobon alkuperä juontaa todennäköisesti paleoliittiseen aikakauteen, mutta ensimmäiset todisteet asutuksesta alueella ovat pronssikaudelta. Foinikialainen hautausmaa, joka on löydetty Trayamarista ja jäänteet, jotka on löydetty Morro de Mezquitilasta, ovat yksi tärkeimmistä foinikialaisjäänteistä, joita on länsimaissa jäljellä. Kun arabit saapuivat Pyrenneiden niemimaalle, myös silloin Algerian berberit saapuivat nykyisen Algarrobon alueelle ja alue sai nimen Algarrobo ja se siirrettin enemmän sisämaahan. Siellä alettiin viljellä manteleita ja rusinoita sekä työstää silkkiä.

Algarrobossa on kaksi sotilaaliseen tarkoitukseen rakennettua vahtitornia (”Ladeada” ja ”Torre Nueva”), jotka ovat tyypillisiä koko Málagan provinssin alueella. Ladeada on kristilliseltä aikakaudelta ja se on rakennettu 1500-luvulla. Se on noin 18⁰ kallistunut, koska sen perustukset on rakennettu osittain rannan hiekalle. Torre Nueva, toiselta nimeltään Torre Derecha on rakennettu 1700-luvulla. Kaksi nimeänsä se on saanut siitä, että se on toiseen torniin verrattuna uudempi ja suorassa.

Hermitage San Sebastian, San Sebastianin kappeli on alunperin rakennettu 1500-luvulla. Alkuperäinen kappeli oli kuitenkin huonosti rakennettu, ja vaikka sitä kunnostettiin 1600- ja 1700-luvuilla, se piti kuitenkin purkaa. Vuonna 1976 kappeli rakennettiin kokonaan uusiksi 100 m päähän vanhasta paikasta, noudattaen tarkasti alkuperäistä mallia. Lisäksi kappelin ympäristöön on rakennettu upeat puutarhat, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.
Santa Anan -kirkko on alunperin rakennuttu 1500-luvun lopussa tai 1600-luvun alussa. Valkokalkitussa kirkossa on kauniita kaarirakennelmia ja kellotorni. Sisustus on nykyään moderni puukattoineen ja marmorilattioineen.

Noin puolen kilometrin päässä Algarrobo Costalta, sijaitsee Finca del Ceregumil. Se on kaunis modernistinen talo, joka oli aiemmin apteekkari Bernabé Fernández-Sanchezin koti. Talo on nyt uskonnollinen retriitti, jonka omistaa Diócesis de Málaga. Vieraat ovat tervetulleita ja majoitusta on tarjoilla yksinmatkaaville, perheille ja uskonnollisille ryhmille. Sitä voi varata myös kokoustarkoitukseen.

Vapaa-aika
Algarrobo Costan ranta on noin 800 m pitkä ja 20 m leveä ja se sijaitsee Algarrobo Costan keskustan kohdalla. Ranta on hiekkaa ja soraa ja käyttöaste on korkea sesonkiaikana. Palvelutaso on hyvä, tarjolla ovat kaikki nykyaikaiset palvelut. Ranta on saanut siisteydestään ja palveluistaan Blue Flagin.

Vierekkäin sijaitsevat Escalerilla-puisto ja kunnallinen uima-allas, löytyvät heti saavuttaessa Algarroboon. Puistossa on suuri pelialue ja tenniskenttiä. Puiston nimi ”Escalerilla”, tulee viehättävistä pienistä katukivistä, jotka johtavat puiston sisälle. Puistossa on kauniit istutukset ja sinne on myös pystytetty kiinteä teltta tapahtumia ja fiestoja varten. Näistä esimerkkinä vuosittainen flamenco kilpailu (Noche Flamenca Algarrobo) ja Algarroba Rock.

Uima-allas on avoinna lämpimimpinä kuukausina, kesä-, heinä- ja elokuussa. Aikuisten allas (28 m x 15 m) ja lasten allas, ovat erikseen. Sisäänpääsymaksut ovat hyvin kohtuulliset, alle eurosta vajaan kahteen euroon (iästä riippuen), jolla altaalla saa viettää koko päivän.

Tapahtumat

• Pääsiäinen (maaliskuu-huhtikuu)
• Espanjalainen juhannus (kesäkuun 23. päivän tienoilla)
• Feria de Mezquitilla (elokuu)
• Noche Flamenca ꟷ flamenco-tapahtuma (syyskuu)
• Algarroba Rock (syyskuu)

Aukeaa 15 minuutin kuluttua
Aukioloajat tänään: 10:00 - 13:00
 • Maanantai

  10:00 - 14:00

 • Tiistai

  10:00 - 14:00

 • Keskiviikko

  10:00 - 14:00

 • Torstai

  10:00 - 14:0016:00 - 19:00

 • Perjantai

  10:00 - 14:0016:00 - 17:00

 • Lauantai

  10:00 - 14:00

 • Sunnuntai

  10:00 - 13:00

 • 4.12.2022 09:47 paikallista aikaa

Sijainti

Calle Antonio Ruiz Rivas, Algarrobo, España

Yhteydenotto

  Seuraa meitä