Kuvaus

Estepona on 67 000 asukkaan kaunis andalucialainen kaupunki. Se on suosittu turistikohde, mutta silti onnistunut säilyttämään autenttisen ympäristönsä ja ilmapiirinsä. Erityisen kaunis on Esteponan vasta kunnostettu vanha kaupunki, joka on värikäs kaupunkipuutarha kukkineen, labyrinttimaisine katuineen ja valkokalkittuine taloineen. Lämmin ilmasto, sijainti meren ja vuorien välissä, moderni infrastruktuuri, laadukkaat palvelut ja hyvä majoitustavalikoima tekevät Esteponasta miellyttävän matkailukohteen.

Ympäristö ja nähtävyydet
Esteponasta on löydetty historiallisia jäänteitä esihistoriallisilta ajoilta asti. Myöhemmin alueella ovat asuneet foinikialaiset, roomalaiset ja arabit, joiden vaikutus näkyy edelleen ympäristössä. Paseo Marítimo on Esteponan suosittu rantaesplanadi, joka kulkee Playa de la Radalta Puerto Pesqueroon. Se yhdistyy “Senda Litoral” -reittiin, josta voi katsella upeita auringon nousuja ja laskuja. Plaza de las Flores on kodikas aukio vanhassa kaupungissa, jossa voi nauttia juomia ja tapaksia. Aukiolla sijaitsee myös Casa de las Tejerinas, arviolta 1700-luvulta oleva rakennus, jossa järjestetään erilaisia taidenäyttelyitä.

Historiallisia nähtävyyksiä ovat San Luis -linnan jäännökset ja 1500-luvulta peräisin olevan Iglesia de Nuestra Sra de los Remedios -kirkon kellotorni. 23 km mittaisella Esteponan rannikolla on seitsemän vahtitornia, jotka ovat muslimien ja espanjalaisten rakentamia 1400-1500-luvuilla. Ne olivat osana puolustusjärjestelmää 1800-luvulle asti. Vielä vanhempaa historiaa ovat roomalaistornin jäännökset 300-luvulta, jossa on kahdeksankulmainen kryptahuone.

Mielenkiintoinen on myös Punta Docellan 1900-luvulla rakennettu majakka, joka avustaa yhdessä Ceutaan rakennetun majakan kanssa laivoja Gibraltarin salmen läpi. Esteponassa on myös 1970-luvulla rakennettu härkärinki, joka on epäsymmetrisen muotonsa takia ainutlaatuinen maailmassa.

Kasvitieteellinen puutarha ja orkideatalo on suuri 16 000 m² kokonaisuus, joka on jaettu kolmeen osaan: ulkoalueeseen, sisääntuloaukioon vesiputoksineen ja orkideataloon. Puutarhassa on tuhansia kasvi- ja orkidealajeja, allas, kolme vesiputousta ja kolme lasikupua, joista korkein ulottuu 30 m korkeuteen.

Rannat, luonto ja urheilu
Esteponassa riittää rantoja 23 km edestä, ja tällä välillä on yhteensä 17, pääosin hyvin varusteltua rantaa laajoine vapaa-ajan palveluineen. Keskustan lähettyvillä sijaitseva Playa de la Rada on niistä ikonisin, ja se on saanut monessa yhteydessä Blue Flagin tunnustuksena hygieniasta, puhtaudesta ja ympäristöllisistä olosuhteista. Esteponan satama on rentouttava vapaa-ajan viettopaikka monine palveluineen. Satamassa on 447 venepaikkaa ja venelijöiden saatavilla on kaikki tarvittavat palvelut.

Estepona on yksi Aurinkorannikon dynaamisimmistä kohteista. Meri, vuoret ja lämpö varmistavat sen, että harrastusmahdollisuudet ovat huippuluokkaa ympäri vuoden. Maisema on vaihtelevaa korkeuseroineen, jokineen ja puroineen. Luonnosta liikkumisesta pitävät voivat nauttia erilaisista reiteistä kauniissa ympäristössä. Yksi niistä on erilaisista metsäreiteistä koostuva Sierra Bermejan -alue, joka on julistettu luonnonsuojelualueeksi.

Urheilemisesta kiinnostuneet, löytävät Esteponasta paljon eri vaihtoehtoja. Perinteisiä lajeja ovat uiminen, jalkapallo, tennis, koripallo, vesiurheilu (purjehtiminen, liitolainelautailu, sukeltaminen) ja modernimpia lajeja paddle, riippuliito, ratsastaminen, patikoiminen ja pyöräily. Esteponan ilmasto soveltuu hyvin myös golfin pelaamiseen läpi vuoden. Golfkentät ovat korkealaatuisia ja niitä on monentasoisia, sekä kokeneille että aloitteleville pelaajille.

Kultturi ja gastronomia
Estepona panostaa kulttuuriin ja katutaiteeseen. Kaduilla on paljon veistokaia, katutaiteilijoita, ja seinätaidetta, joka tuo ympäristöön eloa. Kaupungissa on paljon museoita: etnografinen museo, Antonio Ordoñez -härkätaistelumuseo, paleontologinen museo, arkeologinen museo sekä maakunnan taidemuseo.

Esteponan ruoka- ja ravintolatarjonta on laaja. Ravintoloita, kahviloita, tavernoita, baareja ja rantabaareja löytyy vanhasta kaupungista, satamasta ja asuinalueiden lähettyviltä, joista saa kaikentyyppistä ruokaa.

Tapahtumat
• Carnaval – värikäs karnevaalitapahtuma (helmikuu)
• Estepona Vive sus Calles – viikonloppu täynnä katutapahtumia (maaliskuu)
• Semana Santa – pääsiäistapahtumia (maaliskuu-huhtikuu)
• San Isidro Labrador – tapahtuma pyhimys San Isidro Labradorin kunniaksi (15. toukokuuta)
• Espanjalainen juhannus (23. kesäkuuta)
• Feria y Fiestas Mayores – kojuja, musiikkia ja tanssia (heinäkuun ensimmäinen viikko)
• Carmen-neitsyen päivä ꟷ kalastajien ja merimiesten suojelupyhimys (16. heinäkuuta)
• Santa Maria de los Remedio -neitsyen päivä – kulkue Esteponan kaduilla neitsyen kunniaksi (15. elokuuta)
• Día del turista – turistin päivä (elokuu)

Avoinna nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 18:00
 • Maanantai

  09:00 - 18:00

 • Tiistai

  09:00 - 18:00

 • Keskiviikko

  09:00 - 18:00

 • Torstai

  09:00 - 18:00

 • Perjantai

  09:00 - 18:00

 • Lauantai

  10:00 - 14:00

 • Sunnuntai

  10:00 - 14:00

 • 2.12.2022 16:55 paikallista aikaa

Sijainti

Plaza de las Flores, Estepona, España

Yhteydenotto