Kuvaus

Idyllinen 5300 asukkaan Casaresin kunta sijaitsee Málagan provinssissa Andaluciassa. Se on tyypillinen Andalucian alueen “valkoinen kylä”kapeine katuineen, jyrkänteineen ja valkokalkittuine taloineen. Casares on Blas Infanten synnyinpaikka, jota pidetään andalucialaisen nationalismin isänä.

Nähtävyydet
Kylän korkeimmalla paikalla sijaitsee Casaresin linna. Sieltä on laajat näkymät Rondasta Algeciraksen lahteen asti ja Jimenaan, Castellariin ja Gibraltarille. Hyvä näkyvyys mahdollisti aikoinaan kommunikoinnin rannikon linnoitusten, tornien ja sisämaan pikkukylien kanssa. Säilyneet linnan rauniot ja kaivaukset, joita alueella on tehty, osoittavat linnan alkuperän 1200-luvulle. Nykyään alueella on myös turistipalveluja, kuten ravintoloita ja etnohistoriallinen museo. Linnaa ja sen ympäristöä pidetään hyvin kauniina ja se kannattaa ehdottomasti nähdä.

Iglesia de la Encarnación -kirkko, joka alunperin oli Franciscan-Capuchin luostari, sijaitsee Casaresin Llano de la Fuentessa. Kirkolla on mudejartyylinen (sekoitus goottilaista ja islamilaista tyyliä) kirkontorni, joka on peräisin 1500-luvulta sekä takapatio puutarhoineen ja suihkulähteineen, joka kuului vanhaan luostariin.

San Sebastian on pieni 1600-luvulta peräisin oleva pyhäkkö, joka sijaitsee keskustassa Plaza de Españan -aukiolla. Rakennus on basilika-tyylinen ja siellä säilytetään Nuestra Señora del Rosarion kuvaa, joka on Casaresin suojeluspyhimys. Joka toukokuu kuva siirretään pyhiinvaelluksella Ermita de la Virgen del Rosario del Campon pyhäkköön, jossa Genal ja Guardiaro joet kohtaavat.

Blas Infanten (s. 5.7.1885) syntymäpaikka sijaitsee Calle Carreralla. Hän sai nimityksen Andalucian isä, koska hän oli Andalucian poliitikan pääideologi. Nykyään talossa on Casaresin turisti-info ja siellä on myös pysyvä näyttely Infanteksen elämästä ja työstä.

Plaza de Españalla oleva Carlos III -suihkulähde on osa hydraulisia uudistuksia, joita tehtiin 1700-luvulla. Uudistuksella kanavoitiin vesi Puerto de Viñaksella sijaitsevista lähteistä ja kaivoista kylän keskustaan. Suihkulähde on neoklassista tyyliä, ja vaikka sitä on vuosien saatossa korjattu useita kertoja, se on edelleen alkuperäisessä ulkomuodossa ja tuo kylään raikasta vettä vuorilta.

Baños de la Hedionda (Hediondan kylpyläaltaat) edustavat yhtä historiallista merkkipaalua Casaresissa. Niiden erityisyys rikkikylpyaltaina ja niiden käyttö historiallista ajoista asti, on tehnyt niiden asemasta merkittävän niin historiallisesti ja tieteellisesti kuin myös kulttuurillisesti. Altaisiin liittyy useita tarinoita, joiden perusteella pyritään määrittämään miten altaat ovat saaneet alkunsa. Yksi suosittu teoria on, että vuonna 61 eaa., roomalaisten sotilasjoukot leiriytyivät tälle alueelle. Sotilaita vaivasi syyhy ja he olisivat kylpeneet altaissa helpottaakseen kutinaa. Toisen tarinan mukaan, itse Julius Caesarilla olisi ollut herpes ja hän olisi parantunut kylpemällä altaissa, ja siksi määrännyt kylpylän rakennuksen.

Luonto ja liikunta
Casaresin luonto on hyvin monimuotoinen ja maisemat ovat vaihtelevia. Sen maantieteellinen sijainti Gibraltarin salmen ja Rondan vuorijonon välissä, on tuonut alueelle kolme erilaista ympäristöä.

Yksi niistä on Paraje Natural de Sierra Bermeja -luonnonpuisto, jossa on vuoristoa ja vulkaanista tiivistä maaperää. Tiiviissä maaperässä kykenee kasvamaan vain muutama erityislaatuinen kasvi, joita ei kasva muualla Andaluciassa. Tämä alue johtaa toisen tyyppiselle alueelle, kalkkikiviselle Crestallinan vuoristoalueelle. Siellä pesii kauniita petolintuja, kuten hanhikorppikotkia. Crestellinan alueella on merkittyjä reittejä, joita pitkin kulkemalla alueeseen on turvallista tutustua. Bermejan ja Crestellina vuoristojen välissä on alue nimeltään Monte del Duque. Siellä on reheviä metsiä, joissa kasvaa rautatammia, korkkitammia ja sappitammia. Edellä mainittujen alueiden lisäksi kannattaa vierailla Canuto de Utrerassa, ainutlaatuisella vuoristoalueella, joka on aiemmin ollut meriveden alla. Siellä pesii myös uhanalainen Bonellin kotka. Lisäksi Genal-joki ja sen jokilaakso ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Monimuotoisen ympäristönsä vuoksi Casaresin liikuntamahdollisuudet ovat hyvät. Eritasoisia ja eri alueille suuntautuvia virallisia patikointireittejä on 11. Lisäksi kunnan puolesta on jalkapallokenttä, padel kenttä, uima-allas, kuntosali ja urheilukenttä. Yksityisiä urheiluklubeja on muutama, joissa on hyvät pelimahdollisuudet, kuntosali ja ohjattua liikuntaa.

Gastronomia
Casaresin ruokakulttuurin voi jakaa kahteen osaan, vuoristotyyppiseen ja rantatyyppiseen. Vuoristotyyppiseen perinneruokaan kuuluu Pringa, alueen tyypillinen pataruoka, jossa on erilaisia lihoja ja kikherneitä. Casaresin alueella tarjotaan myös omaa variaatiota gazpachosta, kylmästä tomaattipohjaisesta keitosta, sekä juustoja Crestellinan vuoristoalueelta. Juustot on tehty vuohenmaidosta perinteisellä tavalla. Paikallinen leipä paistetaan puukäyttöisellä uunilla ja sen päälle voi halutessaan laittaa coloráa, punaista laardia.

Rantatyyppiseen ruokaan kuuluu paistettu kala ja gazpacho sekä hedelmäiset salaatit. Tunnetuin ruokalaji on kuitenkin moruna de sardinas, marinoidut sardiinit, jotka on maustettu sitruunalla ja paprikalla. Jälkiruokiin kuuluu erilaiset kakut ja Casaresin kuuluisat keksit, jotka syödään suklaalla tai hunajalla päällystettynä.

Tapahtumat
• Día de Andalucía – Andalucian päivä (helmikuu)
• Carnaval – Casareksen karnevaali (maaliskuu)
• Semana Santa – pääsiäinen (maaliskuu-huhtikuu)
• Semana Cultural – kulttuuriviikko (huhtikuu)
• Degusta de Casares – ruokatapahtuma (huhtikuu)
• Carrera Villa de Casares – juoksukilpailu eri ikäisille ja eri tasoisille liikkujille (huhtikuu)
• Fiesta deportiva 1º de Mayo – urheilullinen tapahtuma (toukokuu)
• Romería – Virgen del Rosarion pyhiinvaellusmatka (toukokouu)
• Noche de San Juan – juhannusjuhla (kesäkuu)
• Noche en Vela de Secadero – viihteellinen iltatapahtuma lapsille ja aikuisille (heinäkuu)
• Noches temáticas en Casares Costa – kulttuuritapahtuma (heinäkuu)
• Premios Blas Infante Casares Solidario – tapahtuma Blas Infanten syntymän kunniaksi (heinäkuu)
• Velada Casares Costa – viihtellinen tapahtuma (elokuu)
• Feria de Casares – Casareksen feria (elokuu)
• Verano Cultural – monipuolinen kulttuuritapahtuma (elokuu)
• Fiesta despedida del verano en la Costa – kesän päättymisen juhla (elokuu)
• Festival del nuevo Cine Andaluz – elokuvatapahtuma (lokakuu)
• Tostón y Halloween – Halloween-tapahtuma (lokakuu)

Suljettu nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 14:00, 09:00 - 14:00
 • Maanantai

  09:00 - 14:00

 • Tiistai

  09:00 - 14:0009:00 - 14:00

 • Keskiviikko

  09:00 - 14:0009:00 - 14:0009:00 - 14:00

 • Torstai

  09:00 - 14:0009:00 - 14:00

 • Perjantai

  09:00 - 14:0009:00 - 14:00

 • Lauantai

  N/A

 • Sunnuntai

  N/A

 • 21.6.2024 14:56 paikallista aikaa

Sijainti

Calle Carrera, 51, Casares, España

Yhteydenotto