Kuvaus

Conil de la Frontera on yksi Andalusian valkeista kaupungeista ja se sijaitsee Atlantin rannikolla Cadizin provinssissa. Sen asukasluku on noin 22 000 ja kesällä se kasvaa 90 000. Conil de la Frontera on merkittävä lomakaupunki, jonka turistit ovat enimmäkseen espanjalaisia, mutta myös saksalaisia on jonkin verran. Vaikka turisteja on paljon, kaupunki on onnistunut säilyttämään vanhan merenkulkukaupungin viehätyksen.

Historiaa ja nähtävyyksiä
Nykyisen Conil de la Fronteran historia alkaa esihistoriallisilta ajoilta. Mutta varsinainen kaupunki perustettiin foinikialaisten toimesta 1200 eaa. Foinikialaisilla oli uusi menetelmä tonnikalan pyydystämiseen ja se oli hyvin hyödyllinen koko alueelle. Foinikialaisten jälkeen alueelle tulivat karthagolaiset, jotka jatkoivat kalastamista ja aloittivat suolaamojen rakentamisen. Roomalaisten myötä kaupungin kehitys meni eteenpäin ja Rooman valtakunta rakennutti alueelle Vía Heráclean, joka yhdisti Málagan ja Cádizin ja Herculeksen temppelin Santi Pedrissä. Siellä valmistettiin Garumia (kalakastiketta), joka oli suosittu yhdistelmä tonnikalan kanssa koko Rooman valtakunnan alueella.

Ajanlaskun alussa Rooman valtakunnan heikkeneminen vaikutti negatiivisesti myös Coniliin ja valtaan astuivat vandaalit ja heidän jälkeensä visigootit ja bysanttilaiset. Vuonna 711 saapuivat arabit ja he hallitsivat seutua seuraavan viiden vuosisadan ajan. Vuonna 1265 kristityt valloittivat alueen ja kaupunki sai nimelle jatkon de la Frontera.

Alonso Pérez de Guzmán oli Conil de la Fronteran ensimmäinen hallitsija kuningas Ferdinand IV käskystä. Kaupunkiin rakennettiin Torre de Guzmán -vahtitorni, josta käsin valvottiin tonnikalaverkkoja sekä mereltä tulevia mahdollisia hyökkäyksiä. Talous perustui tonnikalan kalastukseen. 1500-luvulla Conil de la Frontera kärsi pienimuotoisen kriisin kahden vahvan aatelisperheen, Guzmáneiden ja los Ponce de Leoneiden yhteenottojen takia, koska niillä oli heikentäviä vaikutuksia kalastuselinkeinoon.

Seuraavina vuosikymmeninä kärsittiin sisäisistä kiistoista, taisteluista ja muista pienistä kriiseistä. 1600-luvulla Conil de la Fronterasta tuli alueen taloudellinen keskus, jonka väkiluku oli kasvanut 2700. Asema Cadizin provinssin taloudellisena moottorina jatkui 1700-luvulle asti, jolloin kalastamiselinkeino kärsi uuden kriisin. Siinä vaiheessa toiminnot kohdistettiin maanviljelykseen ja karjankasvattamiseen ja väkiluku kasvoi 1700-luvulla 5000.

1900-luvun alussa Conil de la Frontera oli ansioitunut ja tärkeä kaupunki, jonka talous perustui maanviljelykseen, kalastamiseen ja karjankasvatukseen. 1960-luvulla kaupunki alkoi kehittää turismia ja ensimmäinen kohderyhmä oli Sevillasta Atlantin rannikolle lomailemaan tulleet perheet. Nykyään Conil de la Frontera on kansainvälisestikin tunnettu lomakohde ja sen talous pohjautuu turismille. Merkittävässä roolissa ovat edelleen myös maanviljelys, karjakasvatus ja kalastus.

Nähtävyyksiä
Conil de la Fronterassa on kiva pieni historiallinen keskusta, jossa kannattaa käydä kävelyllä ja katsella nähtävyyksiä. Puerta de la Villa -kaupunginportti, on rakennettu 1502 ja se on yksi neljästä portista, josta pääsi kaupunkiin. Se on yksi kaupungin suosituimmista tapaamispaikoista ja hyvä paikka aloittaa kaupunkikierros. Vanhan linnoituksen muurista on jäljellä jonkin verran jäännöksiä. Calle Extramuros 26ssa on nähtävillä yksi nurkista, jossa vartiomiehet seisoivat. Vahtitornit Torre de Guzmán, josta käsin tarkkailtiin tonnikalaverkkoja ja mahdollisia mereltä tulevia vihollisia sekä Los Batelesin rannalla olevat Torre del Puerco ja Torre de Castilnovo, ovat edelleen hyvässä kunnossa.

Conil de la Fronteran tärkeimmät uskonnolliset rakennukset ovat Convento de la Victoria -luostari, Capilla del Espíritu -kappeli, Iglesia de Nuestro Padre Jesús Nazareno -kirkko, La Misericordia -kirkko ja saattokoti ja Santa Catalinan kulttuurikeskus. El Coloradon kaupunginosassa on myös María Auxiliadoran pyhäkkö.

Suurin osa kartanoista on yksityisomistuksessa ja niistä osa on muutettu vierastaloiksi, baareiksi ja ravintoloiksi, joten niiden sisäpihoja pääsee helposti katsomaan. Kalastajien kaupunginosan kapeisiin katuihin ja pihojen runsaisiin kukkaistuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Paikalliset viettävät niissä paljon aikaa ja tällä tavoin pääsee tutustumaan alueen perinteisiin. Kaupunginosassa on myös paljon käsityöliikkeitä.

La Chancan 1500-luvulta peräisin oleva upeasti restauroitu 7500 m² rakennuskompleksi rakennettiin sinievätonnikalan leikkausta ja suolausta varten. Nykyään rakennuksessa on kunnallinen kirjasto, näyttelytiloja ja tonnikalamuseo. Conil de la Fronterassa on tonnikalaan liittyviä kulinaristisia työpajoja ja musiikkifestivaaleja, jotka vetävät vuosittain tuhansia vieraita. Vierailijoiden kannattaa myös tutustua Museo de Raíces Conileñas -museoon ja osallistua kalahuutokauppaan kaupungin kalasataman vieressä.

Luonto ja rannat
Monet tulevat Conil de la Fronteraan juuri rantojen takia. Kaupungilla on 14 km mittainen rantaviiva, josta löytyy erilaisia kirkasvetisiä rantoja, joissa voi harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja. Playa de Castilnovo sijaitsee heti kaupunkiin saavuttaessa vasemmalla, Salado-joen vieressä. Samalla puolella kaupunkia ovat myös Playa de los Batelesin, Playa de la Fontanillan, El Roqueon ja Playa Fuente del Gallon rannat, jotka ovat enemmän syrjäisiä ja eristyksessä. Kaupungissa on myös viehättäviä paratiisimaisia lahtia kallioiden juurella.

Conil de la Fronterassa on kauniita luonnonalueita. Niistä tunnetuin on Rochen mäntymetsä. Luonnonalueilla on useita uhanalaisia lajeja, esimerkiksi merenrantakataja ja turkoosikillinen (kala). Luonnon helmassa voi myös patikoida, sillä Conil de la Fronterassa on useita patikointireittejä. Jokaisessa niissä on oma viehätyksensä, ja niiden varrella voi ihailla esimerkiksi lintuja, katsella maisemia ja nähdä luonnon monimuotoisuuden.

Yksi reiteistä on ympyränmuotoinen Conilista lähtevä 15 km reitti (Calas de Roche y Conil de la Frontera). Reitin kävely kestää noin 4-5 tuntia ja sen varrella on merenlahtia, rantoja ja mäntymetsää. Ympäristö on kaunista puhtaine rantoineen ja meri hohtaa turkoosia väriä. Hieman lyhyempi reitti on suora ja se alkaa Rochen alueella olevalta moringa-tilalta kulkien mäntymetsien, kallioiden ja ranta-alueen asutuksen läpi. Reitin kävely kestää noin 2,5 tuntia ja sen päätepisteeseen kannatta tilata taksi.

Hieno kokemus on myös 13 km mittainen rantavaellus Cabo Trafalgarille, joka kestää noin 4-5 tuntia. Koska reitti kulkee rannalla, vaellusta ei kannata tehdä kovin tuulisella säällä. Rochen mäntymetsässä on puolestaan ympyränmuotoinen 9,2 km mittainen reitti, jonka kävelemiseen menee aikaa noin kolme tuntia.

Gastronomia ja yöelämä
Conil de la Fronterassa on useita korkeatasoisia ravintoloita. Ruokakulttuurin keskeisiä raaka-aineita ovat tuoreet, joka päivä satamasta torille tuodut merenelävät. Erityisesti tonnikala, joka on hieno paikallisesti tuotettu herkku, on keskeisessä roolissa. Myös paikallisesti tuotetut vihannekset ovat tärkeitä.

Suositut ruokalajit ovat samoja kuin Cadizin keittiön ja resepteissä on erityyppisiä tonnikala-annoksia. Conil de la Fronteran tomaattien ja paprikoiden hyvä laatu mahdollistaa erityisen maukkaan paikallisen gazpachon valmistamisen. Hyvän maineen ovat myös saavuttaneet paikalliset makkarat ja lihat, kuten verimakkarat ja porsaan kamara sekä kylki.

Ruuan kanssa hyvä yhdistelmä on Jerezin alueelta tulevat viinit. Jälkiruokana nautitaan mantelikakkuja ja sesonkiherkkuja, kuten pestiñoja (uppopaistettu leivonnainen, joka on maustettu hunajalla, sokerilla ja kanelilla) ja loppiaiskakkua.

Yöelämästä kiinnostuneille Conil de la Frontera tarjoaa juhlintaa aamuyön tunneille asti. Vilkkaimmat baarit sijaitsevat kaupungin historiallisissa kortteleissa, Calle Cádizilla, Calle Anchalla ja Calle Josélla.

Tapahtumat
• Navidad y Año Nuevo – joulu ja uusi vuosi (joulukuu-tammikuu)
• Romería de San Sebastián – suojeluspyhimys San Sebastiánin kulkue (tammikuu)
• Carnavales – karnevaalit (helmikuu-maaliskuu)
• Día de Andalucía – Andalusian päivä (helmikuu)
• Concurso de Patios y Rincones Típicos – perinteinen kilpailu, jossa valitaan parhaiten koristeltu patio ja nurkkaus (huhtikuu)
• Cruces de Mayo – Ristinpäivä (toukokuu)
• Feria de Primavera de El Colorado – kevään feria (kesäkuu)
• Hogueras de San Juan – espanjalainen juhannus (kesäkuu)
• Virgen del Carmen -juhla Carmen-neitsyen kunniaksi (heinäkuu)
• Feria y Fiestas en Honor de Nuestra Señora de las Virtudes – juhlat Nuestra Señora de las Virtudes kunniaksi (syyskuu)
• Día de la Patrona – Kaupungin suojeluspyhimyksen juhla (syyskuu)
• Noche de Terror – Halloween-juhla (lokakuu)
• Survival Zombie (marraskuu)

Suljettu nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 14:00, 17:30 - 20:30
 • Maanantai

  09:00 - 14:0017:30 - 20:30

 • Tiistai

  09:00 - 14:0017:30 - 20:30

 • Keskiviikko

  09:00 - 14:0017:30 - 20:30

 • Torstai

  09:00 - 12:0017:30 - 20:30

 • Perjantai

  09:00 - 14:0017:30 - 20:30

 • Lauantai

  09:00 - 14:0017:30 - 20:30

 • Sunnuntai

  09:00 - 14:3017:30 - 20:30

 • 22.6.2024 23:13 paikallista aikaa

Sijainti

Calle Carretera, 1, Conil de la Frontera, España

Yhteydenotto