Kuvaus

Aurinkoinen ja merellinen Fuengirola kauniine uimarantoineen sijaitsee Costa del Solin keskiössä 20 minuutin matkan päässä Málagan lentokentästä. Fuengirola tarjoaa kuitenkin paljon muutakin kuin aurinkoa ja uimarantoja. Se on nykyaikainen kaupunki, jossa voi aistia Etelä-Espanjan ilmapiirin, koska andalusialaiset ominaispiirteet ovat säilyneet. Matkailijalle on tarjolla paljon erilaisia ja eritasoisia majoituspaikkoja.

Nähtävyydet ja kulttuuri
Fuengirola on historiansa aikana saanut vaikutteita Välimeren vanhoista kulttuureista, kuten foinikialaisesta ja roomalaisesta sekä arabikulttuurista. Historiallisia nähtävyyksiä ovat roomalainen arkeologinen puisto ja Torreblancan thermaaliset kylpylät. Näissä kohteissa on roomalaisajalta peräisin olevat suolaustehdas, savenvalimo, kylpyläaltaita ja nekropolis (hautausmaa). Fuengirolan näkyvin historiallinen nähtävyys on 800-luvulla rakennettu Sohailin linna, joka on alunperin maurien rakentama. Nykyisin Sohail on suosittu vapaa-ajan viettopaikka, jossa järjestätään erilaisia festivaaleja ja konsertteja.

Fuengirolan aukioilla, liikenneympyröissä ja kadunkulmissa on nähtävillä paljon erityyppisiä taideteoksia, monumentteja, patsaita, suihkulähteitä sekä mosaiikki- ja maalaustaidetta. Taideteokset ovat tehneet maineikkaat espanjalaiset taiteilijat. Fuengirolassa on myös paljon viheralueita ja puistoja. Puistoja on kaikentyyppisiä ja niissä voi nauttia esimerkiksi kauniista luonnosta, harrastaa urheilua, ruokailla, leikkiä ja pelata.

Fuengirolassa on runsas kulttuuritarjonta. Kulttuuritalo (Casa de la Cultura) tarjoaa läpi vuoden näyttelyjä, konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä erilaista kurssi- ja kerhotoimintaa. Palacio de la Paz -juhlatalossa järjestetään koko vuoden ajan erilaisia suurtapahtumia ja huippuesityksiä. Kesäkautena pidettävä Marenostrum-festivaali on maailmanluokan artistien tähdittämänä. Fuengirolan ydinkeskustassa sijaitsee Bioparc-eläinpuistoon, johon on luotu muun muassa päiväntasaajan Afrikan ja Madagaskarin trooppisia metsiä. Huipputeknologiaa soveltavassa eläintarhassa toteutetaan yli 40 uhanalaisen lajin lisääntymisohjelmaa. Bioparc on heinä- ja elokuussa avoinna myös öisin.

Rannat ja urheilu
Fuengirolan rantaviiva on kahdeksan kilometriä pitkä ja sen rannat ovat hyvinhoidettuja. Myös veden ja rantahiekan laatu on hyvä. Kahdeksan kilometrin varrella on erilaisia rantoja. Carvajalin ranta on kauempana keskustasta ja ilmapiiri on nuorekas. Los Boliches-Las Gaviotas -rannan läheisyydessä on kattavat hotellipalvelut. Ranta sopii hyvin liikuntaesteisille ja myös liikuntaesteisten pysäköinti on huomioitu. Fuengirolan ranta sijaitsee keskustan kohdalla ja sinne on helppo kävellä. Linnan ranta sijaitsee Sohailin linnan läheisyydessä ja siellä on myös oma alueensa koirille.

Fuengirolan rantakatu (Paseo Marítimo), joka kulkee Carvajalista Sohailin linnalle tarjoaa upeat maisemat suoraan Välimerelle. Rantakadun varrella, kalastajasataman vieressä sijaitsevassa huvipursisatamassa on viihtyisiä terassiravintoloita. Satamasta voi lähteä myös delfiiniristeilylle sekä harrastaa vesiurheilua, sukellusta ja urheilukalastusta. Sataman purjehduskerhossa on useita päteviä purjehduksen opettajia.

Fuengirolassa voi harrastaa miltei mitä tahansa urheilulajia. Uintia varten on kaksi sisäuima-allasta, joista toinen on olympiamittainen, jalkapalloa voi pelata kolmella eri kentällä, yleisurheilukenttiä on kaksi ja lisäksi voi purjehtia. Fuengirolassa on myös tennis- ja paddeltennisklubeja, ratsastuskeskuksia, kuntosaleja, kylpylöitä sekä Jokipuisto (Parque Fluvial) ja nuorten suosiossa oleva skeittipuisto, Skate Plaza.
Kymmenen minuutin ajomatkan päässä Fuengirolan keskustasta sijaitsee kymmenen 18-reikäistä golfkenttää.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä
Fuengirola on ihanteellinen kaupunki vapaa-ajanviettoon sekä ostosten tekemiseen. Kadut ovat täynnä hyvätasoisia liikkeitä kilpailukykyisillä hinnoilla. Lisäksi kaupungista löytyy kolme kauppahallia, iso ostoskeskus ja tavaratalo. Myös perinteisiä ulkoilmatoreja järjestään tiistaisin Feria-alueella ja sunnuntaisin Doña Sofía -puistossa. Lauantaisin Feria-alueella järjestetään antiikkiesineiden ja käytetyn tavaran markkinat.

Fuengirolan gastronominen tarjonta sopii jokaiseen makuun ja budjettiin. Kaupungista löytyy kaikentasoisia ravintoloita sekä perinteisiä tapas-baareja, jotka tarjoavat terveellisiä, Välimeren ruokavalioon kuuluvia ruokia. Yöelämää on runsaasti ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja. Fuengirolan keskustasta löytyy monenlaisia diskoja, klubeja ja baareja. Ne ovat lähellä toisiaan, joten illan aikana on helppo siirtyä paikasta toiseen.

Tapahtumat

Fuengirolassa tapahtuu ympäri vuoden ja tapahtumia on laidasta laitaan.
• La Cazuela de la Abuela ꟷ Gastronominen reitti (helmikuu)
• Pääsiäinen ꟷpääsiäiseen liittyy useita tapahtumia ja kulkueita (maaliskuu-huhtikuu)
• Feria Internacional de los Pueblos ꟷ Viisi päivää kestävä, suuri juhla, jossa yli 30 maan kulttuurit, tavat ja perinteet kohtaavat. Tarjolla on eri maiden gastronomiaa,taidetta ja kansanperinteitä (huhtikuu)
• Marenostrum Fuengirola ꟷ Sohail-linna on ainutlaatuinen tapahtumapaikka tälle jokakesäiselle festivaalille (toukokuu-syyskuu)
• Espanjalainen juhannus (kesäkuun 23. päivän tienoilla)
• Carmen-neitsyen päivä ꟷ kalastajat ja merimiehet, joiden suojeluspyhimys Carmen on, kantavat pyhimyspatsaan kulkueessa mereen. (heinäkuun 16. päivä)
• Fuengirolan Feriaa vietetään Rosario-neitsyen kunniaksi (6.-12. lokakuuta)
• Ruta de la Tapa Erótica ꟷ perinteiseksi muodostunut 20-päiväinen tapasreitti läpi Fuengirolan ravintoloiden ja baarien (marraskuu)
• Joulukonsertteja, eri kuorojen esiintymisiä, kirkkojuhlia, seimiasetelmia, uudenvuoden juhlat, Itämaan tietäjien kulkue (joulukuu-tammikuu)

Suljettu nyt
Aukioloajat tänään: 09:30 - 18:30
 • Maanantai

  09:30 - 18:00

 • Tiistai

  09:30 - 18:30

 • Keskiviikko

  09:30 - 18:30

 • Torstai

  09:30 - 18:30

 • Perjantai

  09:30 - 18:30

 • Lauantai

  10:00 - 14:00

 • Sunnuntai

  10:00 - 12:00

 • 2.12.2022 23:47 paikallista aikaa

Sijainti

Paseo Jesús Santos Rein, Fuengirola, España

Yhteydenotto