Kuvaus

Espanjan viidenneksi suurin kaupunki Málaga, on eloisa monenlaisten tapahtumien keskus Välimeren rannalla. Asukkaita siellä on 570 000 ja koko metropolialueella asukkaita on lähes miljoona. Se on myös Málagan provinssin pääkaupunki. Málagan muotoutumiseen ja kehittymiseen on vaikuttanut merkittävästi sen sijainti meren rannalla ja kahden jokilaakson (Guadalhorce ja Guadalmedina) alueella. Kaupungin takana olevat vuoret suojaavat sitä pohjoisen kylmemmältä ilmalta ja meren vaikutus lämmittää, joka tekee ilmastosta lämpimän.

Nähtävyydet ja ympäristö
Málagan alueen esimmäiset asukkaat olivat foinikialaiset noin 3000 vuotta sitten. Roomalaisajoista muistona ovat roomalaisteatteri ja kalan suolaus- ja säilöntäaltaat. Myös muslimit ovat asuneet alueella ja siltä kaudelta on jäjellä hieno Alcazaba eli linnoitus. Katolilaisten monarkistien uudelleen valloituksen voi kokea Santuario de la Victoriassa, jossa on aiheeseen liittyviä teoksia. Mielenkiintoinen on myös kävely pitkin San Augustin -katua, joka aiemmin tunnettiin nimellä Ritarien katu. Nimensä mukaisesti, se oli ritarien asuinpaikka. Samalla kadulla on Palacio Buenavista, joka rakenettiin 1500-luvulla Diego de Cazallan, Málagan hallitsijan kunniaksi.

Näkemisen arvoinen on myös Málagan provinssin viinien ("Málaga" ja "Sierras de Málaga" alkuperäluokitus) viinimuseo, joka sijaitsee Biedmas Palacessa, Plaza de los Viñerosin -aukiolla. Siellä on esillä yli 400 litografia 1800- ja 1900-luvun viinien julisteista ja etiketeistä. Lisäksi museossa on viininmaistelutila, koulutustila ja kauppa. Tutustua kannattaa myös ”saksalaisten sillan”, Puente de los Alemanesin mielenkiintoiseen historiaan. Málagan katedraali on upea renessanssiajan taidonnäyte, joka on yksi ehdoton nähtävyys kaupungissa vierailun aikana.

Yksi Málagan helmistä on pääkatu, Calle Larios, joka johtaa Plaza de la Constituciónille ja upealle vanhan kaupungin alueelle. Tällä alueella on mahdollista ihailla eri aikauden uniikkeja rakennuksia sekä tutustua niiden historiaan. Vanhassa kaupungissa on myös paljon museoita, muun muassa Picasso-museo. Málaga on mielenkiintoinen ja pitkän historian omaava kaupunki, jossa on useita kiinnostavia kohteita. Kaupungissa oleskeluun kannattaa mahdollisuuksien mukaan varata hieman pidempi aika, jotta matkasta saa mahdollisimman paljon irti.

Luonnonalueet, puistot ja puutarhat
Málagan luonnonolosuhteet tarjoavat mahdollisuuden unohtumattomiin elämyksiin. Monimuotoinen luonnonpuisto Montes de Málaga sijaitsee vain viiden kilometrin päässä kaupungista. Siellä on mahdollista patikoida, pyöräillä sekä kokeilla erilaisia seikkailuaktiviteetteja ja oppia asioita luonnosta. Luonnonpuisto tarjoaa myös näyttelyitä, virkistysalueita, majoitusta ja paikallista ruokakulttuuria. Hyvin erityinen alue on lisäksi Guadalhorcen jokisuistoalue, jonka Guadalhorce joen kaksi viimeistä haaraa on rajoittaneet saareksi. Alue on poikkeavan monimuotoinen ja tarjoaa siksi suojellun alueen useille eläinlajeille läpi vuoden.

Málagaan vuonna 1855 rakennettu historiallinen kasvitieteellinen puutarha, Jardín Botánico-Histórico La Concepción, on yksi Espanjan kauneimmista ja tärkeimmistä trooppisista ja subtrooppisista puutarhoista. Myös Parque de Málaga ja meriaiheinen Museo Alborania ja Ecomuseo Lagar de Torrijos, ovat luonnosta kiinnostuneille hyviä kohteita.

Rannat, urheilu ja kulttuuri
Málagan matkalla voi nauttia myös 14 kilometrin mittaisesta ranta-alueesta, jotka tarjoavat huippuluokan palveluita erillään kaupungin ruuhkasta. Rantoja on 16 ja niissä voi harrastaa erilaisia urheilulajeja, ottaa aurinkoa, rentoutua, katsella maisemia tai nauttia perinteisistä malagalaisista ruokalajeista.

Suotuisan ilmaston vuoksi Málaga on myös erinomainen urheilumatkakohde. Suosittuja urheilulajeja ovat golf, uiminen, purjehtiminen, sukeltaminen, purjelautailu, kalastaminen, patikointi, tennis, paddle, pyöräily, jousiammunta ja ratsastaminen.

Museoiden ja taidenäyttelyiden lisäksi Málaga tarjoaa kulttuurin saralla teatteri- ja konserttiesityksiä sekä erilaisia elokuvateattereita. Kulttuurikalenterissa on mielenkiintoisia tapahtumia kaikkina vuodenaikoina: esimerkiksi teatterifestivaali, nykymusiikin ja performanssien kausitapahtuma, flamenco-tapahtuma, espanjalainen filmifestivaali, kirjamessut, laulukilpailu ja urkumusiikkitapahtuma.

Ostokset ja gastronomia
Málaga on monipuolinen ostoskaupunki. Ostoskeskukset tarjoavat laajan valikoiman tuotteita ja ne ovat samalla lukuisine oheispalveluineen vapaa-ajankeskuksia, joissa voi viettää vaikka koko päivän. Erityyppinen vaihtoehto ostosten tekemiselle on vanha kaupunki, jossa on yli tuhat liikettä. Ostostosten tekemisen lomassa voi tutustua vanhan kaupungin nähtävyyksiin.

Málagan ruokaa luonnehditaan laadukkaaksi, korkeatasoisten ja tuoreiden raaka-aineiden vuoksi. Niistä valmistetaan maukkaita ruokalajeja, joiden maku on hienostunut. Ruoka perustuu Välimeren ruokavalioon, joka on terveellinen. Vihannekset, liha, kala ja hedelmät ovat keittiön ydinainekset. Oliiviöljy on olennainen osa ruuanlaittoa ja Málagassa tuotetaankin omia öljyjä, joita markkinoidaan maailman laajuisesti.

Málagassa tehty ruoka ilmentää sen alueen raaka-aineita. Ruoassa yhdistyvät perinteet, innovaatiot, laatu ja luonnon parhaat raaka-aineet. Myös alueen viiniperinteet ovat vahvat ja tarjolla on paljon laadukkaita viinejä.

Tapahtumat
• Kolmen kuninkaan paraati (5. tammikuuta)
• Carnival ꟷ paraateja, naamiaiset, ilotulitus (helmikuu)
• Ystävänpäivä (helmikuu)
• Andalucian päivä (28. helmikuuta)
• Feria Natura ꟷ terveelliseen ja kestävän elämäntapaan liittyvä tapahtuma (huhtikuu)
• Pääsiäisen aikana on useita tapahtumia (maaliskuu-huhtikuu)
• Cruces de Mayo ꟷ perinteinen espanjalainen festivaali (toukokuu)
• Corpus Christi ꟷ perinteinen uskonnollinen tapahtuma (kesäkuu)
• Espanjalainen juhannus, erilaisia tapahtumia (kesäkuun 23. päivän tienoilla)
• Carmen-neitsyen päivä ꟷ kalastajat ja merimiehet, joiden suojeluspyhimys Carmen on, kantavat pyhimyspatsaan kulkueessa mereen. (heinäkuun 16. päivä)
• Málaga festivaalit ꟷ vuoden suosituin eloisa perinteinen festivaali (elokuu)
• Fiestas de la Virgen de la Victoria ꟷ Festivaali Málagan suojeluspyhimyksen kunniaksi (syyskuu)
• Columbus päivä (lokakuu)
• Halloween (lokakuu)
• Málagan joulu ꟷ useita erilaisia jouluun liittyviä tapahtumia, josta merkittävin on Málagan kuuluisien jouluvalojen sytyttäminen joulukuun alkupuolella (joulukuu)

Avoinna nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 18:00
 • Maanantai

  09:00 - 18:00

 • Tiistai

  09:00 - 18:00

 • Keskiviikko

  09:00 - 18:00

 • Torstai

  09:00 - 18:00

 • Perjantai

  09:00 - 18:00

 • Lauantai

  09:00 - 18:00

 • Sunnuntai

  09:00 - 18:00

 • 20.2.2024 17:15 paikallista aikaa

Sijainti

Plaza de la Marina, Málaga, España

Yhteydenotto