Kuvaus

Mijas sijaitsee ihanteellisesti meren ja vuorien välissä, jonka vuoksi alue tarjoaa monenlaisia viehättäviä tutustumisen arvoisia kohteita. Kunta on jaettu kolmeen alueeseen. Perinteiseen Mijas Puebloon, moderniin Las Lagunakseen ja La Calan rannikkokylään. Asukkaita alueella on noin 85 000. Mijaksessa on saatavilla kaikki modernit palvelut, mutta siitä huolimatta vanhoja perinteitä on kunnioitettu.

Mijas Pueblo

Vuorten rinteillä sijaitsee yksi alueen mielenkiintoisimmista kohteista, Mijas Pueblo (Mijaksen kylä). Kylän vanhassa osassa on viehättäviä valkokalkittuja taloja, joissa on mustakaiteiset parvekkeet. Perinteisiä nähtävyyksiä ovat härkärinki, Inmaculada Concepción kirkko ja Virgen de la Peña pyhäkkö. Mijas Pueblon reunustalla kulkee muinainen arabien rakentama muuri parvekkeineen ja hienoine puutarhoineen. Sieltä avautuu myös upeat panorama näkymät ja näkymä Välimerelle.

Alueella voi liikkua helposti jalkaisin, mutta halutessaan voi käyttää perinteistä aasi-taksia. Museoista kiinnostuneille Mijas Pueblosta löytyy mm. El Carromato de Mijas -museo (miniatyyrikokoelma), La Casa Museo de la Villa (historiallis-etnologinen museo) ja nykytaiteen museo (Picasson, Dalín ja Mirón teoksia).

Rantoja ja vapaa-ajan viettoa rannikolla
Las Lagunaksen alue on vastapainoa perinteisille alueille. Se on Mijaksen teollinen ja kaupallinen keskus. Siellä on myös paljon urheilu ja kulttuurikeskuksia, mm. Las Lagunaksen teatteri.

Mijaksen rannikkoalue on laaja ja hyvin hoidettu, jossa rannan, luonnon ja auringon yhdistelmä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Luonto on monimuotoinen ja siihen kuuluu eurooppalaisia, afrikkalaisia sekä Atlantin ja Välimeren lajeja.
Mijaksen rannikkoalueen keskiössä on La Cala, johon kuuluu 12 km rantaviivaa. La Calan kylä on idyllinen ja siellä on perinteisiä taloja, pieniä erikoisliikkeitä ja ravintoloita. Rannikkoa pitkin kulkeen puusta rakennettu siltamainen reitti aivan meren tuntumassa. Se avaa upeat näkymät merelle ja matkan varrella on nähtävissä historiaa ja luontoa. Reitin varrella on perinteisiä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisen keittiön antimista. Rannalla voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Lämmin ilmasto mahdollistaa myös muiden urheilulajien, kuten riippuliidon, varjoliidon, sukeltamisen, pyöräilyn, patikoinnin ja tietysti golfin harrastamisen. Suosittuja golfkenttiä ovat La Cala Golf, Mijas Golf, Calanova Golf, Miraflores Golf ja Chaparral Golf.

Taide ja ruokakulttuuri

50-luvulta lähtien useat taiteilijat eri puolilta Espanjaa sekä ulkomailta, ovat tulleet Mijakseen tekemään taidetta taidemyönteisn ilmapiirin vuoksi. Käsityöperinteisiin kuuluu hopeasta tehtyjä käsitöitä, jotka on koristeltu kohokuvioilla sekä esparto-ruohosta punotut käsityöt. Paikallista taidetta on saatavilla monissa eri muodoissa kuten öljy- ja vesivärimaalauksina, veistoksina, kaiverruksina, savitöinä, piirroksina ja valokuvina. Alueella on useita taidegallerioita ja taidetta myydään myös toreilla.

Mijaksen ruokakulttuuri on laaja. Tarjolla on perinteisiä, kansainvälisiä ja fuusiokeittiön ruokalajeja. Lukuisista baareista, ravintoloista ja rantaravintoloista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun ja erilaisiin budjetteihin. Erityisen tunnettuja ovat perinteiset kylmät ja lämpimät alkuruokakeitot: Salmonjero, Maimones, Cachorreñas ja Gazpachuelo. Tyypillisiä jälkiruokia ovat muffinsit, munkit ja piirakat sekä muut perinneleivonnaiset.

Toreja ja tapahtumia
Mijaksessa järjestetään toreja lähes joka päivä. La Calassa on tori joka keskiviikkona ja lauantaina, josta voi ostaa elintarvikkeita, vaatteita, matkamuistoja ja kukkia. Torstaisin toreja on Calahondassa ja Las Lagunaksessa. Calanhondassa järjestetään myös sunnuntaisin kirpputori, jossa myydään huonekaluja, koruja, ja vaatteita.

Fiestat ja feriat:
• Feria de la Cala (heinäkuun kahden viimeisen viikon aikana)
• Corpus Christi (toukokuu tai kesäkuu)
• Semana Santa (maaliskuu tai huhtikuu)
• San Juan eli juhannus (23. kesäkuuta)
• Feria de las Lagunas (heinäkuu)
• Feria de Mijas Pueblo (syyskuu)
• Día del turista, turistin päivä (syyskuu)

Yhteystiedot
Avoinna nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 15:00
 • Maanantai

  09:00 - 15:00

 • Tiistai

  09:00 - 15:00

 • Keskiviikko

  09:00 - 15:00

 • Torstai

  09:00 - 15:00

 • Perjantai

  09:00 - 15:00

 • Lauantai

  N/A

 • Sunnuntai

  N/A

 • 21.2.2024 12:43 paikallista aikaa

Sijainti

Plaza Virgen de la Peña, Mijas, España

Yhteydenotto