Kuvaus

Aurinkorannikon perinteisin lomakaupunki Torremolinos tunnetaan sen pitkästä rannasta, ostosmahdollisuuksista ja yöelämästä. Sieltä löytyy myös paljon muuta. Laajaan kaupunkiin mahtuu isoja puistoja, luontoa ja historiaa. Vaeltajille kohteena on useita reittejä ja vuoristosta pitäville upea näköalapaikka vuoren huipulta Caña del Lobo. Urheilijoille kaupunki on rakentanut korkealaatuiset harjoittelupaikat treenamiseen. Harrastusmahdollisuuksia löytyy harrastajista ammattilaisiin.

Torremolinos muodostuu erilaisista alueista. Pidätkö modernista vai perinteisestä, rannan läheisyydestä vai pinjametsästä? Torremolinoksen kaupunginosilla on kullakin oma luonteensa ja tyylinsä. Niissä on mielenkiintoista vierailla ja nähdä erilaista arkkitehtuuria ja elämänmenoa.

Tasainen 7 km pitkä rantapaseo chirinquito -ravintoloineen on niin kävelijöiden kuin pyöräilijöiden suosiossa. Hieman rantaa ylempänä oleva keskusta on saanut kasvojenkohotuksen kävelykatuineen ja viihtyisine kahviloineen. Laajaan kaupunkiin mahtuu myös useita viheralueita kuten kaunis Parque de la Batería -puisto ja mielenkiintoinen kasvitieteellinen puisto Molino de Inca. Sunnuntaisin voit tehdä löytöjä feria -alueella pidettävässä yhdessä Andalusian isoimmista markkinoista.

Kymppipaikka -yhdistys on ollut suomalaisten tukikohta ja harrastuspaikka jo vuodesta 1977. Sieltä saat tietoa ja kuulet kokemuksia Torremolinoksen elämästä.

Málagan ja Benalmádenan välissä oleva Torremolinos on upea tukikohta niin lomalle kuin pidempäänkin asumiseen. Täältä pääset sujuvasti liikkeelle junalla, bussilla, autolla ja kaksipyöräisellä. Málagan lentokenttä on vain 10 min ajomatkan päässä ja juna tulee sieltä muutamassa minuutissa suoraan Torremolinoksen kolmelle juna-asemalle.

Torremolinoksessa elämä soljuu vielä espanjalaiseen tahtiin ja kuitenkin koko Aurinkorannikko on ihan käden ulottuvilla. Tule ja koe itse!

Torremolinosin pääturistitoimisto keskustassa Plaza Andalucialla on auki ma - pe klo 9 - 14. Kaupungilla on myös kaksi muuta turistitoimistoa Carihuelassa Plaza del Remolla sekä Bajondillo/Playamarilla Plaza de las Comunidades Autónomasilla.

Lisäinfoa täältä ja katso Torremolinosin blogeja sekä kuvia täältä.

Video
Sijainti

Torremolinos, Espanja

Yhteydenotto