Kuvaus

Torrevieja sijaitsee Välimeren rannalla, noin 50 km päässä Alicanten kaupungista etelään. Asukkaita siellä on noin 82 000. Aikaisemmin Torrevieja oli kaupunki, jonka pääelinkeinot olivat suolan louhinta ja kalastus, sillä se sijaitsee meren ja kahden suuren suolajärven välissä. Nykyisin Torrevieja tunnetaan myös lomakohteena, sillä kaupunki sijaitsee suositulla Costa Blancan loma-alueella. Kaupunki on suosittu matkakohde Espanjaan muualta Euroopasta pysyvästi muuttaneiden keskuudessa.

Nähtävyyksiä
Torreviejan tunnetuimmat nähtäyydet ovat luonnonpuistossa sijaitsevat kaksi pinkkiä suolajärveä (La Mata 700 ha ja Torrevieja 1400 ha). Alue on suojeltu ja sen pinta-ala on kokonaisuudessaan 3700 ha, josta 2100 ha on vettä. Torreviejan suolajärvialue oli Euroopan ensimmäinen suolantuottaja, ja ainoa, jossa suolan ottamiseen käytetään kelluvaa kalustoa. Alueeseen pääsee tutustumaan opastetusti pikkujunan kyydissä, josta käsin voi ihailla jopa 20 m korkeita suolavuoria, tutustua suolan tuotantoon ja siihen, miksi järvien väri on pinkki.

Torreviejassa on muutamia kiinnostavia museoita. Museo del Mar y la Sal, meri- ja suola museo, on etnologinen museo, jossa esitellään Torreviejan vanhoja tapoja, taidetta ja perinteitä mereen ja suolaan liittyen. Museo Flotante Submarino S-61 Delfínissä on kolme erityyppistä alusta. Siellä on S-61 sukellusvene ja Albatross III partiovene. S-61 oli aiemmin Espanjan laivaston käytössä ja Albatross III tullin käytössä. Museo de Belenes on yksityinen taidekokoelma, jonka taideteosten aiheena on Jeesuksen syntymä, jota on kuvattu muun muassa erilaisilla pienoismalleilla ja tauluilla.

Puistot, aukiot ja kävelykadut
Torrevieja on vihreä kaupunki kauniine puistoineen ja aukioineen. Tunnetuin aukio on Plaza de la Constitución, jossa sijaitsee kaupungintalo ja la Iglesia de la Inmaculada Concepción -kirkko. Plaza de Oriente -aukio on vasta kunnostettu ja siellä on kaunis moderni kirkko. Parque de las Naciones ja Parque Doña Sinforosa ovat suuria puistoalueita, joissa viihtyvät kaikenikäiset ihmiset.

Torreviejassa on useita rantakävelykatuja, joissa on mukava kävellä, viettää aikaa ja nauttia leudosta merituulesta. Kävelykatuja on yhteensä kymmenen pohjoisimmasta Paseo de La Matasta eteläisimpään Paseo de Punta Primaan.

Paraje Natural del Molino del Agua -luonnonpuisto on yli 17 hehtaarin suojeltu alue, joka sijaitsee Valencian alueen eteläisimmillä dyyneillä. Siellä on paljon fossiloituneita dyynejä ja sen pohja on täynnä maanalaisia onkaloita, joissa on vettä. Näitä pidettiin vielä jokin aika sitten kaikista tärkeimpinä pohjavesivarantoina La Matan alueelle. Paraje Natural del Molino del Aguassa on myös monia hienoja kävelyreittejä, joista käsin voi ihailla havupuita ja dyynejä.

Vapaa-aika ja urheilu
Torreviejassa on paljon erilaisia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon ja urheiluharrastuksiin useilla alueilla. Kaupungin keskustassa on monia laadukkaita liikkeitä, jotka ovat paras paikka ostosten tekemiseen. Torreviejassa on myös ostoskeskuksia ja vesipuistoja, joissa on mukava viettää aikaa. Yöelämä on vilkasta ja erityisesti satamassa on kivoja pubeja. Vaihtoehtoisesti voi mennä meriretkelle, joko Torreviejan rannikolle tai Tabarca-saarelle, joka on Espanjan ensimmäinen merisuojelualue.

Torreviejassa on hyvin suunnitellut ja huippulaadukkaat kilpatason yleisurheilutilat. Harjoittelu on helppoa ja miellyttävää, sillä aurinkoa ja lämpöä riittää ympäri vuoden. Urheilun ja luontoharrastuksen voi yhdistää patikoimalla El Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja -luonnonpuiston useilla reiteillä ja nauttia samalla auringosta ja merestä. Myös vanha rautatielinja, Vía Verde, on hieno reitti kaupungista luonnonpuistoon. Maastopyöräily tai juokseminen on uusi elämys suolajärvien ja suolavuorien ympäröimänä. Juosta voi myös aivan meren rannassa. Juoksureittejä on useanlaisia ja niistä löytyy lisää tietoa Torreviejan matkailusivustolta.

Jos haluaa yhdistää meren ja urheilun, Torreviejassa voi harrastaa vesiurheilulajeja ympäri vuoden. Vaihtoehtoja useita, esimerkiksi sukellus, surffaus, kajakkimelonta, meriretket ja kalastusretket. Torreviejan lähiympäristössä on lisää urheilumahdollisuuksia. Esimerkiksi 10 km päässä on kahdeksan huippuluokan golf-kenttää ja lähietäisyydellä on myös useita ratsastuskeskuksia.

Gastronomia
Torreviejan gastronomia on kuuluisa sen korkeasta laadusta, joka näkyy sekä ruuassa että palvelussa. Keittön perustana on paikallinen kala ja tyypillinen ruokalaji on ”caldero”, riisiruoka, jossa on hyvä kalaliemi ja kaloina karmiinikorusimppu, meriahven ja silli. Nämä kalat nauttivat tietynlaista ravintoa ja siksi niissä on hyvin ominainen maku. Merkittäviä raaka-aineita ovat myös Torreviejan oma suola sekä paikalliset hedelmät ja kasvikset. Nykyään alueella myös tuotetaan omaa viiniä, joka tulee La Mata -järven läheisestä viinitarhasta. Lisäksi Torreviejassa on mahdollista maistaa paikallista olutta. Alueen tyypillinen leivonnainen on coca, joka voi olla makea tai suolainen.

Torreviejassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa, yleensä huhtikuussa ja marraskuussa, kahden viikon mittaiset "Ruta de la Tapa" -ruokatapahtumat. Tapaksia pystyy toki nauttimaan muulloinkin paikallisissa tapas-baareissa.

Tapahtumat
• Reyes Magos – kolme kuningasta (tammikuu)
• Carnaval – karnevaalit (helmikuu)
• Semana Santa – pääsiäisen ajan tapahtumia (maaliskuu-huhtikuu)
• Feria de mayo – toukokuun feria (toukokuu)
• Hogueras de San Juan – espanjalainen juhannus (kesäkuu)
• Virgen del Rocio – juhlat Virgen del Rocion kunniaksi (kesäkuu)
• Sagrado Corazón de Jesus – Jeesuksen pyhä sydän -juhla, johon sisältyy useita tapahtumia (kesäkuu)
• Virgen del Carmen -juhlat Virgen del Carmenin kunniaksi (heinäkuu)
• San Emigdio – juhlat Torreviejan toisen suojelupyhimyksen ja maanjäristyksiltä suojelevan San Emigdion kunniaksi (elokuu)
• San Roque – San Roque -kaupunginosan juhlat (elokuu)
• Virgen del Rosario – juhlat Virgen del Rosarion kunniaksi (lokakuu)
• Inmaculada Concepción – suuret juhlat Torreviejan suojeluspyhimyksen Inmaculada Concepciónin kunniaksi (joulukuu)

Avoinna nyt
Aukioloajat tänään: 09:00 - 21:00
 • Maanantai

  09:00 - 21:00

 • Tiistai

  09:00 - 19:00

 • Keskiviikko

  09:00 - 19:00

 • Torstai

  09:00 - 19:00

 • Perjantai

  09:00 - 19:00

 • Lauantai

  09:30 - 13:30

 • Sunnuntai

  Suljettu nyt

 • 20.5.2024 19:08 paikallista aikaa

Sijainti

Paseo Vistalegre, Torrevieja, España

Yhteydenotto